Uncategorized

Како веднаш да ја намалите сметката за AWS за 20%

AWS објави уште во декември 2020 година дека имаат нов SSD тип на погон за EBS (Elastic Block Storage) наречен: gp3. Можете да ја намалите сметката за EBS за 20% ако во моментов користите тип gp2. Магнетниот тип сè уште останува најевтин. Транзицијата е лесна и без застој. Ако се сомневате: отворете билет.

Како да отстраните веб-страница од Google? И колку време е потребно?

Кога имате приватна веб-страница што не треба да се наоѓа во резултатите од пребарувањето на Google: веројатно треба да ја отстраните од индексот. Постојат два методи за отстранување на веб-страница: Метод # 1: додадете „noindex“ на секоја страница и почекајте Google да ја поврати веб-страницата назад! Со овој метод: потребни се 2 до 6 недели…. read more »

Исклучување на CloudFlare®: решенија и алтернативи

Премногу голема за да не успее, не важи во светот на серверите. Без оглед на вашиот провајдер, треба да имате вишок за да постигнете 100% време на време. Сè е за избегнување на единствената точка на неуспех. CloudFlare® долу?! Невозможно е! Прекинот е реалност за многумина во текот на половина час. Ако водите веб-страница за… read more »

Како да заштедите повеќе од 600 УСД месечно, НЕ користејќи AWS® семејство за трансфер?

AWS® Transfer Family е новата услуга од Amazon AWS® за пристап до S3® преку FTP, FTPS и SFTP. За жал, трошоците месечно за 3 протоколи се над 600 УСД месечно … Плус: дополнителни трошоци за преснимување и преземање не се вклучени! Не користете семејство за трансфер на AWS! Вели Квант хостинг® Постојат многу алтернативи на… read more »

Ова е крајот на бесплатниот план и проксито на CloudFlare

CloudFlare е компанија за високо-технолошки иновации на ниво на DNS и SSL. Кога ја користите нивната прокси услуга, серверот CloudFlare® edge ќе седне помеѓу вашиот сервер и вашите посетители, како што е прикажано на овој дијаграм подолу: Службеникот користеше SSL сертификат издаден за име на име на име: sni1234567.cloudflaressl.com Оваа универзална политика за SSL имаше… read more »

Неограничената измама за хостирање на простор на дискот е сè уште жива и работи

Сè уште има многу провајдери на веб хостирање таму што нудат неограничен простор на дискот … Но, просторот на дискот е многу скап и има основни медиуми што го чуваат. Едноставно е да се разбере дека трошоците за простор на дискот се пропорционални на неговата сума: Колку повеќе простор на дискот користите, толку се поголеми… read more »

Подгответе се за порастот на цените на имињата на домените .COM во 2021 година

Цената на имињата на домените .COM се очекува да се зголеми + 55% во 2021 година. Навистина треба да обновувате рано додавајќи 8 или 9 години по тековната цена за да заштедите! Трансфер до нас денес за да го победиме поскапувањето!

Среќна Нова Година 2020 година и Добро Здраво Гугл!

За почеток на оваа деценија: решено е да се отстранат сите наши понуди на „Гугл Облак“. Има многу да се каже, па ајде да започнеме! Google Cloud не е оддалечен на корисник: нивниот оддел за злоупотреби само ги брише податоците на клиентите без претходно известување (Тим на Google / споделени дискови). Целта на одделот за… read more »

Хорор приказни за VPS

Приказна А: Клиентот смета дека пронашол неопремена или неограничена понуда за опсег на опсегот на опсегот, сепак за помалку од еден месец: лошиот снабдувач на VPS ја затвора својата сметка и ги брише неговите податоци … за „злоупотреба на ширина на опсег“. Приказна Б: Црниот петок е одличен, со многу продажби насекаде. Пријавување на клиент… read more »

Toе ги изгубите вашите податоци еден или друг ден!

Станува полесно и полесно да се креираат и чуваат податоци, но секогаш е лесно да се изгубат податоците. Всушност: некои историчари веруваат дека оваа сегашна дигитална ера ќе го отежни спроведувањето истражување и пронаоѓањето документи затоа што уништувањето или загубата на податоци е толку распространето. Кога користите традиционална компанија за хостирање (не облак): постои 100%… read more »

Sidebar