CloudLinux оперативниот систем е премногу бавен

CloudLinux оперативниот систем е измислен за да ја забрза (надолу) брзината на серверот, ограничувајќи го максималниот износ на процесорот што може да го користи сметката. Ова беше релевантно пред (кога PHP-FPM не постоеше), но денес стана сосема бескорисно. Севкупно тоа е уште полошо: времето на процесорот што го користи CloudLinux оперативниот систем дури го забавува серверот дури и повеќе! 🕓

Многу е лесно да се разбере зошто:

  • да речеме дека имаш скок на сообраќај и ти требаат 20 секунди CPU време за да му служат на овој скок
  • поради укинувањето на CloudLinux оперативниот систем: типично имаш само пристап до 25% од максималниот процесор (може да биде уште помал!) 💩
  • сега е лесно да се разбере дека ќе потрае 4 пати подолго за да ги добиете вашите 20 секунди од времето на процесорот поради CloudLinux оперативниот систем. 🐌

Можете да ја разгледате оваа графичка слика која сумира совршено:

CloudLinux VS не-CloudLinux оперативен систем

CloudLinux ќе потрае уште 4 пати

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar