Патот до совршена поддршка

За повеќето луѓе: хостирањето не е услуга, тоа е товар. По нарачка на приоритет, најдобар хостинг:

  1. не бара никакво дејство од нив (нема потреба од поддршка)
  2. е евтино
  3. е брз

Ова е причината зошто ние ја чуваме човечката интеракција со клиентите на минимум, без разлика дали тие имаат заеднички хостинг план или план за поддршка на пример. Повеќето корисници не се грижат ако сте го исправиле нивниот систем: тие само сакаат сервер кој работи цело време.

Постојат само два вида на поддршка во индустријата за хостинг:

  1. непланирана поддршка: на барање (вонредна или не) и бара акција од купувачот, понекогаш дури и многу следење;
  2. планирана поддршка: овој тип на поддршка е тивка, таа се активира со аларми и клиентот не мора да стори ништо.

Вториот вид на поддршка над тоа, на крајот, ќе го замени првиот. Хостинг не е како софтвер: не ви треба документација за да ја користите, бидејќи хостинг не е алатка, се троши исто како пристап до интернет или електрична енергија.

Како би изгледала совршената поддршка?

Тоа е едноставно да биде проактивна поддршка: поддршка која работи зад сцената и проактивно ќе ја работи работата дури и пред клиентот да подигне билет. Ова е токму она што го правиме. Информациите се доставуваат до потрошувачот само кога се бара да го сторат тоа. Купувачот од една страна и тимот за поддршка, од друга страна, истовремено заштедуваат огромно време. 👍

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar