Стани свој хостинг компанија

Неодамна му советувавме на клиент кој плаќаше 600 американски долари месечно за: сервер кој домаќин еден единствен веб-сајт (иако многу популарен), и билтен со 50.000 претплатници.

Ова беше огромен износ: САД $ 7.200 годишно!

Нашето решение беше многу едноставно: клиентот мораше да се пријави на облак провајдер (Amazon AWS® или Google Cloud ™) и да купи нашиот годишен план за поддршка. На овој начин: клиентот поседува сопствен сервер, директно наметнат од облак провајдер без повеќе средниот човек. Клиентот само го додаде нашиот план за поддршка и управување за техничкиот дел.

Цената на годината, вклучувајќи го и нашиот план за поддршка, падна на: 3.100 американски долари годишно. Заштедите од 4.000 американски долари годишно беа поздравени од сопственикот на компанијата, што воопшто не му беше потребна хостинг компанија.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar