Среќна Нова Година 2020 година и Добро Здраво Гугл!

За почеток на оваа деценија: решено е да се отстранат сите наши понуди на „Гугл Облак“. Има многу да се каже, па ајде да започнеме!

  1. Google Cloud не е оддалечен на корисник: нивниот оддел за злоупотреби само ги брише податоците на клиентите без претходно известување (Тим на Google / споделени дискови). Целта на одделот за злоупотреби на Гугл е точно да шири злоупотреба (да не се ослободи од тоа).
  2. Невозможно е да контактирате со агент за поддршка на производи од G-Suite доколку не сте администратор на сметката.
  3. Гугл ќе ве следи повторно и повторно: кликне, GPS, минати пребарувања, итн.
  4. Гугл се обидува да се грижи за огласувачите (нивните вистински клиенти), но ги остава со Google Ads: „оди напред и наддавајте се едни против други!“.
  5. Google SEO (или немање на тоа) е катастрофа за секој што работи на ова поле: биди крал денес и добиј последен утре. Нивниот алгоритам веројатно има елементи на случајност кодирани во него. Добро е да се знае дека резултатите од пребарувањето што ги добивте денес ќе бидат измешани следниот ден. Корисникот е само заморчиња: само свртете го тркалото и изберете го најрелевантниот резултат себе.
  6. Контроверзните YouTubers ги имаат избришани видеата во рок од 10 минути (цензура).
  7. Секоја статија сега може да се индексира во Google News (лажни вести некој?).
  8. Google сега создава повеќе напуштени проекти отколку успешни: AngularJS, Google Plus +, списокот продолжува: https://killedbygoogle.com – замислете како се чувствуваат вработените кои работеле на тие проекти?
  9. Нивните ограничувања за повици на АПИ се премногу ниски: вие се трудите да напишете скрипта за да направите многу задачи, само за да достигнете дневна граница за 15 минути. Scriptе треба повторно да ја извршите скриптата во текот на многу денови: благодарам!
  10. Овој напис (или целото име на домен) ќе биде казнет затоа што ќе се смета за анти-Гугл (добро е да ги покажете вашите вистински бои).

Добро е: ако ги ѓубрете своите корисници, тогаш вашите корисници ќе ви вратат назад. Натпреварувачите се радуваат!

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar