Префрлување од стари Т2 случаи на T3 или T3A случаи е можно!

Префрлањето од стара T2 инстанца во инстанца T3 или T3A ќе ги намали трошоците за 7% до 12%.

Официјално:

ако имате стара T2 пример, не можете да се префрлите на пример T3 или T3A без миграција

Документација на AWS

тоа е: создадете нова инстанца и мигрирате ги вашите податоци таму. Ова е вистинска главоболка за конфигурацијата на серверот и поставките. Обидувајќи се да го стори тоа обично резултира со следнава грешка:

Грешка при отворањето на примената на изворот: InvalidParameterCombination: Подобрен мрежно поврзување со еластичниот мрежен адаптер (ENA) е потребен за типот на "t3.large". Осигурајте се дека користите AMI што е овозможено за ENA.

Како и да е, ние откривме начин да го закрпиме било кој АМИ индекс на T2 и да го претворите во T3 или T3A пример. Таа ќе работи со било кој пример за работа со CentOS (вклучувајќи WHM® / cPanel®). Контактирајте со нас ако ви треба таква работа! Се применува рамна такса по пример.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar