Како да пребарувате во листата на веќе регистрирани домени?

Ако ја следите вашата трговска марка или ако сакате да знаете кои домени го користат зборот "quantum": Гугл е бескорисен. За ова постојат неколку алатки:

  • Со DNSlytics можете да пребарувате до 15 карактери
  • Со DNpedia имате пристап до целосната листа без ограничување

До крајот на 2019 година бројот на домени регистрирани во светот би можел да изнесува над 340 милиони. Тоа е: 1 домен на 20 лица на Земјата! 🌎

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar