Како веднаш да ја намалите сметката за AWS за 20%

AWS објави уште во декември 2020 година дека имаат нов SSD тип на погон за EBS (Elastic Block Storage) наречен: gp3. Можете да ја намалите сметката за EBS за 20% ако во моментов користите тип gp2. Магнетниот тип сè уште останува најевтин. Транзицијата е лесна и без застој. Ако се сомневате: отворете билет.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar