Како да отстраните веб-страница од Google? И колку време е потребно?

Кога имате приватна веб-страница што не треба да се наоѓа во резултатите од пребарувањето на Google: веројатно треба да ја отстраните од индексот.

Постојат два методи за отстранување на веб-страница:

Метод # 1: додадете „noindex“ на секоја страница и почекајте Google да ја поврати веб-страницата назад! Со овој метод: потребни се 2 до 6 недели.

Метод # 2: додадете „noindex“ на секоја страница, регистрирајте ја својата веб-страница во Google Webmaster Tools и забрзајте го отстранувањето и намалете го на неколку часа.

Comments

So empty here ... leave a comment!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Sidebar