Welcome to the blog of Quantum Hosting®

Stop Skimping, use Quantum Hosting®!

Како да заштедите повеќе од 600 УСД месечно, НЕ користејќи AWS® семејство за трансфер?

AWS® Transfer Family е новата услуга од Amazon AWS® за пристап до S3® преку FTP, FTPS и SFTP. За жал, трошоците месечно за 3 протоколи се над 600 УСД месечно … Плус: дополнителни трошоци за преснимување и преземање не се вклучени! Не користете семејство за трансфер на AWS! Вели Квант хостинг® Постојат многу алтернативи на… read more »

Ова е крајот на бесплатниот план и проксито на CloudFlare

CloudFlare е компанија за високо-технолошки иновации на ниво на DNS и SSL. Кога ја користите нивната прокси услуга, серверот CloudFlare® edge ќе седне помеѓу вашиот сервер и вашите посетители, како што е прикажано на овој дијаграм подолу: Службеникот користеше SSL сертификат издаден за име на име на име: sni1234567.cloudflaressl.com Оваа универзална политика за SSL имаше… read more »

Неограничената измама за хостирање на простор на дискот е сè уште жива и работи

Сè уште има многу провајдери на веб хостирање таму што нудат неограничен простор на дискот … Но, просторот на дискот е многу скап и има основни медиуми што го чуваат. Едноставно е да се разбере дека трошоците за простор на дискот се пропорционални на неговата сума: Колку повеќе простор на дискот користите, толку се поголеми… read more »

Подгответе се за порастот на цените на имињата на домените .COM во 2021 година

Цената на имињата на домените .COM се очекува да се зголеми + 55% во 2021 година. Навистина треба да обновувате рано додавајќи 8 или 9 години по тековната цена за да заштедите! Трансфер до нас денес за да го победиме поскапувањето!

Среќна Нова Година 2020 година и Добро Здраво Гугл!

За почеток на оваа деценија: решено е да се отстранат сите наши понуди на „Гугл Облак“. Има многу да се каже, па ајде да започнеме! Google Cloud не е оддалечен на корисник: нивниот оддел за злоупотреби само ги брише податоците на клиентите без претходно известување (Тим на Google / споделени дискови). Целта на одделот за… read more »

Хорор приказни за VPS

Приказна А: Клиентот смета дека пронашол неопремена или неограничена понуда за опсег на опсегот на опсегот, сепак за помалку од еден месец: лошиот снабдувач на VPS ја затвора својата сметка и ги брише неговите податоци … за „злоупотреба на ширина на опсег“. Приказна Б: Црниот петок е одличен, со многу продажби насекаде. Пријавување на клиент… read more »

Toе ги изгубите вашите податоци еден или друг ден!

Станува полесно и полесно да се креираат и чуваат податоци, но секогаш е лесно да се изгубат податоците. Всушност: некои историчари веруваат дека оваа сегашна дигитална ера ќе го отежни спроведувањето истражување и пронаоѓањето документи затоа што уништувањето или загубата на податоци е толку распространето. Кога користите традиционална компанија за хостирање (не облак): постои 100%… read more »

Како да пребарувате во листата на веќе регистрирани домени?

Ако ја следите вашата трговска марка или ако сакате да знаете кои домени го користат зборот "quantum": Гугл е бескорисен. За ова постојат неколку алатки: Со DNSlytics можете да пребарувате до 15 карактери Со DNpedia имате пристап до целосната листа без ограничување До крајот на 2019 година бројот на домени регистрирани во светот би можел… read more »

Среќен роденден!

Ние сме една година! Среќен роденден! И благодарам на сите наши клиенти за оваа измината година на деловно работење.

Патот до совршена поддршка

За повеќето луѓе: хостирањето не е услуга, тоа е товар. По нарачка на приоритет, најдобар хостинг: не бара никакво дејство од нив (нема потреба од поддршка) е евтино е брз Ова е причината зошто ние ја чуваме човечката интеракција со клиентите на минимум, без разлика дали тие имаат заеднички хостинг план или план за поддршка… read more »

Sidebar